BIO

Kalle Nurminen (s. 1965 Nokia) on suomalainen lavastaja ja kuvataiteilija. Koulutukseltaan hän on Taiteiden maisteri  (Taideteollinen korkeakoulu, Lavastustaiteen laitos, 2000) kuvataiteilija (Taidekoulu MAA,1990).

 

Nurminen on lavastanut klassikkonäytelmiä, musikaaleja, oopperoita sekä elokuvia.

Kuvataiteessaan hän käyttää eri materiaaleja ja tekniikoita. Esinekollaaseissaan hän yhdistää käytetyt lelut ja muoviromun arkkitehtuuriin. Nurminen on myös toiminut näyttelysuunnittelijana (Kemin historiallisen museon perusnäyttely) sekä museo- ja tiedekeskus LUUPIssa Oulussa. Vuodesta 2015 hän on työskennellyt vakituisena lavastajana Oulun teatterissa.

Kalle Nurminen (b. 1965 Nokia) is a Finnish scenographer and visual artist. He holds a Master of Arts (University of Art and Design, Department of Scenography, 2000) visual artist (MAA School of Art, 1990).

 

Nurminen has staged classical plays, musicals, operas and films.

In his visual arts, he uses different materials and techniques. In his object collages, he combines used toys and plastic scrap with architecture. Nurminen has also worked as an exhibition designer (permanent exhibition at the Kemi Historical Museum) and at the LUUPPI Museum and Science Center in Oulu. Since 2015, he has worked as a permanent scenographer at the Oulu Theatre.

kallenurminen.png